PRELATI AI BISERICII ORTODOXE I-AU BINECUVINTAT ASTAZI PE STUDENTII DIN IASI

Editat de Marius-Adrian Hazaparu
joi, 15 octombrie 2009
(GENERAL, 18.00) BISERICA ORTODOXA – BINECUVANTARE – AN UNIVERSITAR / Prelati ai Bisericii Ortodoxe au binecuvantat studentii ortodocsi pentru anul universitar 2009-2010.
(CUZANET, Iasi, 15 octombrie) – Astazi, 15 octombrie a.c., de la ora 12.00, in Sala “Dr. Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial Iasi, a avut loc binecuvantarea noului an universitar pentru studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa “Dumitru Staniloaie”. La eveniment au participat Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, Inalt Preasfintitul Irineu, Mitropolitul Heraklionului si primatul Bisericii Ortodoxe din Creta, Inalt Preasfintitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, Preasfintitul Corneliu, Episcopul Husilor, Dr. George Nahar, decanul Institutului de Teologie “Sf. Ioan Damaschin” din Universitatea Balamand, Tripoli (Liban) si prof.univ.dr. Henri Luchian, prorector Relatii Internationale la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Pe langa oficialitatile prezente, la eveniment au mai asistat conducerea facultatii, profesorii, cele doua coruri ale facultatii (cel mixt si cel barbatesc), precum si peste 150 de studenti.
Mesajul Preasfintitului Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, nu a fost adresat doar studentilor, ci tuturor membrilor clerului: “Capacitatea de a intelege domeniile de competenta al fiecaruia, de a lucra cu rigoare, cu limpezime, in respect fata de legislatie si nu in ultimul rand fata de cei pe care ii aveti sau ii veti avea in ograda (studenti, elevi, enoriasi) si fata de mai marii vostri (protopop, arhiereu, sinod sau decan, lector); aceste lucruri le asez la inima celor de fata”, a mentionat Preasfintitul Parinte Teofan.
Binecuvantarea noului an universitar a fost precedata de savarsirea Sfintei Liturghii in Catedrala Mitropolitana, cele doua evenimente marcand incheierea ciclului sarbatorilor iesene dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva. / Ioana Stoian
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s