CONFERINTA DESPRE TEXTUL RELIGIOS LA FACULTATEA DE LITERE

Editat de Laura Paulet
luni, 09 noiembrie 2009
(STIINTIFIC, 14.00) CUZA – „LITERE” – CONFERINTA/ La Facultatea de Litere va avea loc o conferinta pe tema textelor si discursurilor religioase.(CUZANET, Iasi, 9 noiembrie) – Vineri, 13 noiembrie a.c., la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iasi va incepe conferinta nationala „Text si discurs religios”. Deschiderea va avea loc la ora 10.00, in Aula Magna „Mihai Eminescu” a UAIC. „In fiecare an, la Facultatea de Litere se desfasoara o conferinta care sa reuneasca participanti din toate centrele universitare din domenii ca litere, filosofie si istorie”, a declarat  lect. univ. dr. Ioan Milica, unul din organizatorii conferintei.

La acest eveniment, ce va tine doua zile, vor participa aproximativ 50 de persoane din mai multe centre universitare din Romania. Cei care vor lua cuvantul la dechiderea acestei conferinte vor fi: Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, prof. univ. dr. pr. Wilhelm Danca, rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic din Iasi, acad. Sabina Ispas, director al Institutului de Etnografie si Folclor „C. Brailoiu” al Academiei Romane, prof. univ. dr. Rodica Zafiu, de la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti si pr.dr. Vasile Gavrila, realizatorul emisiunii „Duhovnicul de la miezul noptii” la TVR Cultural.

Tema aleasa este una legata de textul si de discursul religios, intrucat „Catedra de limba romana are o traditie indelungata in cercetarea istorica a limbii romane, ori textul religios si vorbirea religioasa fac parte constitutiva a traditiei noastre romanesti”, a mai precizat lect. univ. dr. Ioan Milica.

Principalul organizator al conferintei este Catedra de Limba romana si Lingvistica Generala, din cadrul Facultatii de Litere a UAIC, iar partenerii oficiali sunt UAIC, Directia de Cultura a judetului Iasi si Primaria Municipiului Iasi./ Ioana Stoian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s