ATELIER DE PICTURA BISERICEASCA

Editat de Alexandru Savitescu
joi, 12 noiembrie 2009
(STIINTIFIC, 19.00) TEOLOGIE – ATELIER INTERNATIONAL – PICTURA / La Facultatea de Teologie Ortodoxa va avea loc un Atelier International de Pictura Bisericeasca.
(CUZANET, Iasi, 12 noiembrie)  –  Luni, 16 noiembrie a.c., la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae” a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iasi, incepe a doua editie a Atelierului International de Pictura Bisericeasca. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 08.00, in cadrul Facultatii de Teologie. Principalii invitati sunt membri ai grupului EIKONA (pictori bisericesti care predau in universitatile europene) din: Grecia, Rusia, Bulgaria, Serbia, Romania si profesori de specialitate de la facultatile de profil din Iasi (asist.drd. Adrian Stoleriu, Facultatea de Arte Plastice, Universitatea „G. Enescu” Iasi; asist.drd. Vasile Tudor, asist. Bogdan Cojocea, asist. asociat drd. Petrisor Sofragiu, Facultatea de Teologie Ortodoxa, Universitatea „Al.I. Cuza” Iasi). Invitatul de onoare al acestui atelier este maestrul Grigore Popescu, restaurator si pictor bisericesc.
Atelierul va dura patru zile, de a lungul carora se vor desfasura mai multe activitati. In primele trei zile, participantii vor realiza picturi murale in spatii ale Facultatii de Teologie Ortodoxa, pe o tema la alegere. Lucrarile vor fi executate in tehnici specifice: fresca, tempera cu ou, acril, silicati. Specialistii vor lucra in intervalele orare 8.00 – 13.00 si 15.00 – 19.00, atelierul fiind deschis in acest timp si publicului larg. „Pentru facultatea noastra, organizarea primei intalniri a grupului EIKONA din Romania la Iasi contribuie la promovarea sectiei Arta Sacra, prima sectie de profil, infiintata si acreditata din Romania”, a mentionat prof.univ. dr. Nicoleta Melniciuc-Puica, cancelar al Facultatii de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae” Iasi.
Joi, 19 noiembrie a.c., incepand cu ora 09.00, va avea loc sesiunea de comunicari stiintifice cu tema „Modalitati de predare-invatare a picturii bizantine”. De asemenea, participantii la atelier vor avea posibilitatea sa viziteze expozitia „Icoana-arta si teologie” a studentilor Sectiei de Arta Sacra a Facultatii de Teologie si santierul de pictura al centrului Ressurectio de la biserica „Intrarea Domnului in Ierusalim” din Tatarasi.
Principalii organizatori ai evenimentului sunt: Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Facultatea de Teologie Ortodoxa a UAIC Iasi si Grupul EIKONA. / Ioana Stoian
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s