SESIUNE STIINTIFICA DE PROMOVARE A ECUMENISMULUI LA TEOLOGIE CATOLICA

Editat de Laura Paulet
luni, 23 noiembrie 2009
(STIINTIFIC, 12.00) „CUZA” – TEOLOGIE CATOLICA – SESIUNE STIINTIFICA / La Facultatea de Teologie Romano-Catolica va avea loc o sesiune stiintifica pentru promovarea ecumenismului.(CUZANET, Iasi, 23 noiembrie) – La Facultatea de Teologie Romano-Catolica (FTRC) a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi va avea loc marti, 24 noiembrie a.c., sesiunea stiintifica ecumenica intitulata „7-9 mai 1999-2009. 10 ani de speranta”. Manifestarea va avea loc incepand cu ora 16.00, in Sala de conferinte de la etajul cinci al Centrului de Cercetare al UAIC.
Titlul sesiunii face referire la vizita in Romania  a Papei Ioan Paul al II-lea, din perioada 7-9 mai 1999. „Am organizat aceasta sesiune stiintifica pentru a marca colaborarea noastra cu Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roma si pentru a promova ecumenismul”, a mentionat asist. cercet. dr. Iosif Tamas de la Departamentul de Cercetare al FTRC.

Printre cei care vor lua cuvantul la manifestare se numara: prof. univ. dr. pr. Emil Dumea, decanul FTRC, conf. univ. dr. pr. Iosif Enasoae, director al Departamentul de Teologie Romano-Catolica a FTRC, asist.cercet.drd. Nadia-Elena Vacaru si asist.cercet. dr. Iosif Tamas de la Departamentul de Cercetare al Facultatii de Teologie Romano-Catolice, prof. dr. pr. Vasile Nechita, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii „Ovidius” din Constanta, dr. pr. Mario Querini, responsabil al Centrului de Spiritualitate Franciscana si Activitate Ecumenică „Domus Mariae” din Onesti, prof.dr.pr. Iosif Bisoc, decanul Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan, Roman si director al Centrul de Cercetare Ecumenică si de Dialog Interreligios „Pax et Unitas” (CCEDIPU).

Principalii organizatori ai evenimentului sunt  Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, CCDEDIPU, Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii „Ovidius” din Constanta si Departamentul de cercetare al Facultatii de Teologie Romano-Catolice a UAIC Iasi./ Ioana Stoian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s