SIMPOZION INTERNATIONAL LA TEOLOGIE CATOLICA

Editat de Marius-Adrian Hazaparu
miercuri, 09 decembrie 2009
(STIINTIFIC, 10.00) CUZA – TEOLOGIE – SIMPOZION / Simpozion international pe teme religioase la Iasi.(CUZANET, Iasi, 9 decembrie) – Miine, de la ora 9.00 incep lucrarile Simpozionului International “Rezistenta prin valori spirituale. Modele si fapte din istoria recenta a Romaniei si a Europei de Est”, organizat de Episcopia Romano-Catolica, Institutul Teologic Romano-Catolic, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iasi si Facultatea de Teologie Romano-Catolica (FTRC) din cadrul UAIC. “Organizam acest simpozion in 10 si 11 decembrie, pentru ca in aceste zile sarbatorim trecerea la Domnul a slujitorului lui Dumnezeu, episcopul Anton Durcovici. Astfel, simpozionul se doreste a fi un omagiu intelectual, pastoral si liturgic, adus fostului pastor al diecezei de Iasi. Apoi, simpozionul vrea sa aduca un omagiu tuturor pastorilor Bisericii lui Cristos din Romania si din Europa de Est care, in timpul persecutiei comuniste, si-au dat viata pentru cauza lui Dumnezeu si binele turmei incredintate. In fine, simpozionul vrea sa fie un omagiu adus elitelor romanesti si europene care au crezut in valorile spiritului pana la acceptarea sacrificiului vietii lor” a mentionat prof.univ.dr.pr. Wilhelm Danca, rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic din Iasi.

La acest simpozion sunt invitate personalitati ale vietii religioase si culturale din Polonia, Cehia, Ungaria, Croatia, Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina, dar si din Romania; printre care: Cardinalul Stanisław Dziwisz, Arhiepiscop si Mitropolit de Cracovia; Cardinalul Miroslav Vlk, Arhiepiscop si Mitropolit de Praga; Cardinalul Peter Erdo, Arhiepiscop si Mitropolit de Esztergom – Budapesta; I.P.S. dr. Ioan Robu, Arhiepiscop si Mitropolit de Bucuresti; I.P.S. Zelimir Poljic, Arhiepiscop de Dubvronik; P.S. Petru Gherghel, Episcop de Iasi; P.S. Anton Cosa, Episcop de Chisinau si Acad. Alexandru Zub.

Toate conferintele din cadrul simpozionului vor avea loc la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi si vor fi prezentate atat in limba romana, cat si in cea italiana, asigurandu-se traducerea simultana. Intrarea va fi libera. / Ioana Stoian

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s