ATELIER INTERNATIONAL DE PICTURA BISERICEASCA

Editat de Laura Paulet   
mar?martie 2010
(GENERAL, 11.00) TEOLOGIE – ATELIER INTERNATIONAL – PICTURA / La Facultatea de Teologie Ortodoxa va avea loc un Atelier International de pictura bisericeasca.(CUZANET, Iasi, 2 martie)  –  Joi, 11 martie a.c., incepand cu ora 8.00, la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae” a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iasi va incepe a doua etapa a Atelierului International de Pictura Bisericeasca EIKONA.  „Invitatul special este prof. univ. dr. Georgios Kordis, presedintele grupului EIKONA (format din profesori de pictura bisericeasca din universitatile europene), care a lipsit in toamna din motive de sanatate. El va fi insotit de asist.univ.drd. Mihai Coman, de la catedra Arta Sacra, a Facultatii de Teologie Ortodoxa «Justinian Patriarhul» din Bucuresti”,  a declarat prof. univ. dr. Nicoleta Melniciuc, cancelar al Facultatii de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae” din Iasi.

Atelierul va dura doua zile, timp in care invitatul special va picta in sala profesorala a Facultatii de Teologie Ortodoxa a UAIC, compozitia „Minunea din Colose a Sfantului Arhanghel Mihail”. Georgios Kordis va lucra in intervalele orare 8.00 – 13.00 si 15.00 – 19.00, atelierul fiind deschis in acest timp si publicului larg.

Prima etapa a Atelierului International de Pictura Bisericeasca EIKONA a avut loc in noiembrie 2009, tot in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Iasi. Principalii organizatori ai evenimentului sunt: Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Facultatea de Teologie Ortodoxa a UAIC Iasi si Grupul EIKONA.

Prof. univ. dr. Georgios Kordis este profesor de Iconografie la Universitatea din Atena, Grecia si autor al unor carti de specialitate, unele dintre ele fiind traduse si in lima romana, printre care „Ritmul in pictura bizantina”. / Ioana Stoian

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s