GRIGORE VIERU, OMAGIAT LA UNIVERSITATEA “ALEXANDRU IOAN CUZA”

Editat de Alexandru Savitescu   
joi, 11 martie 2010
(LIFE, 10.00) UAIC – CONFERINTA – GRIGORE VIERU / Conferinta pentru omagierea poetului Grigore Vieru, in Aula Magna a UAIC .
(CUZANET, Iasi, 11 martie) – Astazi, 11 martie, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC) se va desfasura conferinta “Acum si in veac – omagierea a 75 de ani de la nasterea poetului Grigore Vieru”. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 18.00, in Aula „Mihai Eminescu” a UAIC.  “Noi am vrut sa facem un eveniment mai mare pe 14 februarie, dar domnul Daniel Corbu, care a fost mai apropiat de Grigore Vieru, nu putea sa vina”, a mentionat Rodica Postolachi, coordonator al departamentului Omnia Fides al ASCOR Iasi.
Invitatii speciali vor fi Ion Muscalu, prozator; Horia Zilieru, poet; Daniel Corbu, poet si critic literar; Mihai Cimpoi, membru de onoare al Academiei Romane care vor vorbi despre viata si opera poetului basarabean. “Vom avea si momente artistice la final. Vor veni niste copii de la Liceul «Miron Costin» cu un colaj de poezii si cativa de la Liceul de arta «Octav Bancila», precum si Corul ASCOR Iasi” a mai adaugat Rodica Postolachi.
Nascut pe 14 Februarie 1935, Grigore Vieru a primit, in 1988, cea mai prestigioasa distinctie internationala in domeniul literaturii pentru copii: Diploma de Onoare Andersen. La 13 noiembrie 1990 a devenit membru de onoare din strainatate al Academiei Romane, care l-a propus, in 1992, pentru Premiul Nobel pentru Pace. A fost decorat cu Medalia guvernamentala a Romaniei „Eminescu – 150 de ani de la nastere”, in 2000. A mai fost decorat cu Ordinul Republicii Moldova, laureat al multor publicatii din Romania. S-a stins din viata pe 18 ianuarie 2009, la varsta de 74 de ani.
Principalul organizatori al conferintei “Acum si in veac – omagierea a 75 de ani de la nasterea poetului Grigore Vieru” este Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi Romani, filiala Iasi. / Ioana Stoian
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s