De ce nu facem un teledon şi pentru România? UPDATE: „SOS! Copilaria”-Primul maraton radio caritabil din România

Imi povestea mama zilele trecute ceva foarte interesant si acum mi-am adus aminte de asta.  In weekend a luat si ea o pauza de la curatenie si a deschis televizorul. Mare greseala (dupa spusele ei).  A nimerit pe TVR 1 , unde avea loc un teledon pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Haiti. Inimosii nostri conationali doreau sa stranga bani ca sa construiasca in Haiti un cartier romanesc, cu spital, scoala si nu mai stiu ce alte „institutii”. Mama, indignata fiind, a preferat sa inchida televizorul si sa-si continue treaba.

De ce era indignata? Va spun eu: pentru ca in loc sa strangem bani sa construim la noi in tara un spital, o scoala in satele sarace, sa ajutam comunitatile sarace din Romanica noastra noi construim „cartierul romanesc” in Haiti. Si avea dreptate mama.

De exemplu, in Iasi, nu exista un Spital de urgente in care sa se poata face toate investigatiile necesare. Aici, daca Doamne fereste, are loc un accident grav, pacientul e plimbat cel putin intre trei spitale (la Neurochirurgie, la Sf. Spiridon si la Sf. Ioan). De cativa ani de zile se incearca construirea unui astfel de spital. Cladirea e aproape finalizata, in exterior… in rest, NIMIC. Dar noi strangem bani pentru Haiti, adoptam copii de prin Asia, Africa, ca la noi nu sunt copii orfani sau care se gasesc in situatii disperate. 

De ce nu facem un teledon si pentru Romania???

UPDATE: Pe 2 aprilie, in Vinerea Mare, Europa FM  impreuna cu SOS Satele Copiilor lanseaza campania sociala „SOS! Copilaria”, Primul maraton radio caritabil din România. Campania „SOS! Copilaria” isi propune sa ajute copii dezavantajati din fiecare regiune a tarii.

Cei care vor sa ajute copiii din Romania sa beneficieze de dreptul la o familie iubitoare si dezvoltarea intr-un mediu plin de dragoste, respect si siguranta, o pot face trimitand SMS la 877 si donand 2 euro.

Numarul 877 este valabil in retelele Vodafone, Orange si Cosmote in perioada 1 – 30 aprilie si este suficienta trimiterea unui mesaj gol la acest numar pentru inregistrarea donatiei.

Mai multe informatii gasiti la adresa http://www.europafm.ro/SOS

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s