80 DE BURSE DE 1000 DE EURO PE LUNA PENTRU CERCETATORII DE LA „CUZA”

Editat de Laura Paulet   
vineri, 02 aprilie 2010
(STIINTIFIC, 16.00) „CUZA” – CERCETARE – PROIECT / Burse de 1000 de euro pentru 80 de cercetatori de la Universitatea „Cuza”.(CUZANET, Iasi, 2 aprilie) – 80 de cercetatori inscrisi la studii post doctorale de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi ar putea primi burse de cate 1000 de euro pe luna pentru activitatea lor stiintifica. Acest lucru este posibil prin intermediul proiectului „Dezvoltarea capacitatii de inovare si cresterea impactului cercetarii prin programe post-doctorale”, lansat ieri, 1 aprilie a.c., de catre UAIC.

Conform comunicatului de presa emis de instututia ieseana, principalul obiectiv al proiectului, care se va desfasura pe o perioada de trei ani, este „atragerea si motivarea tinerilor cercetatori pentru a-si dezvolta o cariera in activitatea de cercetare la nivel avansat. Activitatile specifice se vor concretiza, intre altele, in 60 de cursuri si ateliere de lucru, 80 de stagii de cercetare/ documentare postdoctorala/ mobilitati externe/ interne ale cercetatorilor, un workshop cu participarea unor editori de reviste cotate ISI, doua sesiuni de formare pe tematica egalitatii de gen si dezvoltare durabila”.

Proiectul „Dezvoltarea capacitatii de inovare si cresterea impactului cercetarii prin programe post-doctorale” se desfasoara in parteneriat cu trei universitati din tara (Universitatea Bucuresti, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj- Napoca si Universitatea de Vest din Timisoara), Institutul National de Cercetare– Dezvoltare pentru Fizica Materialelor Bucuresti- Magurele, dar si cu sase universitati din Europa (Universitatea Konstanz si Universitatea Friedrich Schiller din Jena- Germania; Universitatea de Tehnologie din Eindhoven si Universitatea din Groningen- Olanda; Universitatea Karl- Franzens din Innsbruck- Austria si Universitatea din Poitiers- Franta).

Valoarea totala a proiectului este de 20.941.500 lei, iar suma pentru primul an de derulare este de 6.756.505 lei. Selectia candidatilor va avea loc in luna mai a.c.

Proiectul „Dezvoltarea capacitatii de inovare si cresterea impactului cercetarii prin programe post-doctorale” face parte din Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, Axa prioritara 1, Domeniul major de interventie 1.5 „Programe doctorale si post-doctorale in sprijinul cercetarii”. / Ioana Stoian

Reclame

Un gând despre &8222;80 DE BURSE DE 1000 DE EURO PE LUNA PENTRU CERCETATORII DE LA „CUZA”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s