MICHAEL METZELTIN, DOCTOR HONORIS CAUSA AL UNIVERSITATII „CUZA”

Editat de Laura Paulet   
vineri, 02 aprilie 2010
(STIINTIFIC, 13.00) „CUZA” – HONORIS CAUSA – MICHAEL METZELTIN  / Un profesor din Austria va fi desemnat Doctor Honoris Causa al Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

(CUZANET, Iasi, 2 aprilie) – Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi va acorda titlu de Doctor Honoris Causa prof.univ.dr. Michael Metzeltin, directorul Institutului de Romanistica din cadrul Universitatii din Viena (Austria), unul din cele mai importante centre de romanistica din Europa. Ceremonia de decernare va avea loc joi, 8 aprilie a.c., incepand cu ora 13.00, in Aula Magna “Mihai Eminescu” a UAIC. 

Titlul va fi acordat la initiativa Facultatii de Litere din cadrul UAIC, propunerea fiind aprobata de Senatul UAIC in sedinta de pe 25 februarie a.c.

Michael Metzeltin este membru de onoare al Academiei de Stiinte a Austriei, membru de onoare al Academiei Romane, precum si Doctor Honoris Causa la numeroase universitati din lume. El este autorul cunoscutei lucrari enciclopedice “Lexikon der  romanischen Linguistik”.

Anul acesta UAIC Iasi a mai acordat trei titluri de Doctor Honoris Causa unor profesori emeriti din Paris- Franta, Roma- Italia si Washington D.C.- Statele Unite ale Americii. / Ioana Stoian

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s