SPECIALISTII IN RESTAURAREA OBIECTELOR RELIGIOASE SE INTILNESC LA IASI

Editat de Marius-Adrian Hazaparu   
luni, 03 mai 2010
(STIINTIFIC, 12.00) “CUZA” – POLITEHNICA – SIMPOZION / A treia editie a „European Symposium on Religious Art, Restoration and Conservation” va avea loc la Iasi.(CUZANET, Iasi, 3 mai) – Facultatea de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae” de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”  (UAIC), impreuna cu Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” (UTI) Iasi organizeaza in perioada 26-28 mai a.c. „European Symposium on Religious Art Restoration and Conservation (ESRARC 2010)”. „Este a treia editie a acestui simpozion pe care il realizam in colaborare cu UTI – Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului, fapt datorat preocuparilor actuale din domeniul Influentei factorilor de mediu asupra patrimoniului cultural (sectiunea patru din simpozion)” a mentionat prof. univ. dr. Nicoleta Melniciuc, cancelar al Facultatii de Teologie Ortodoxa “Dumitru Staniloae” din Iasi si membru in comitetul stiintific si organizatoric al evenimentului.

ESRARC 2010 vrea sa reuneasca specialisti din Europa interesati de interactiunea dintre arta sacra si stiinta in ceea ce priveste procesul de restaurare si conservare a obiectelor religioase. Principalele teme vor fi: Arta Sacra, Conservarea si restaurarea cartilor si documentelor, Conservarea si restaurarea icoanelor si Influenta factorilor de mediu asupra Patrimoniului Cultural. Cele mai bune lucrari prezentate vor fi publicate in „European Journal of Science and Theology”, indexat de ISI Thompson (http://www.ejst.tuiasi.ro/).

Din comitetul stiintific al simpozionului fac parte: prof. univ. dr. Nicoleta Melniciuc, prof.univ.dr.pr. Viorel Sava de la UAIC si lect.univ.dr.ing. Iulian Rusu, prof.univ.dr.ing. Daniel Sutiman, prof.univ.dr.ing. Sorin Ciovica de la UTI. Printre participanti se numara specialisti din Marea Britanie, Italia si Romania (Iasi, Bucuresti, Cluj Napoca, Suceava, Craiova).

Deschiderea oficiala a simpozionului va avea loc miercuri, 26 mai a.c., incepand cu ora 18.00 in Aula Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iasi. / Olga Grigorescu, Ioana Stoian

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s