GALA: „10 PENTRU UAIC”

Editat de Marius-Adrian Hazaparu   
s�mb�t�, 08 mai 2010
(GENERAL, 10.00) RELATARE – GALA – 10 PENTRU UAIC / 14 profesori de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” au primit nota 10 din partea studentilor.(CUZANET, Iasi, 8 mai) – Membrii organizatiei SEVENT (un grup de 17 studenti la Masterul de Marketing si Comunicare in Afaceri din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, din cadrul UAIC), in colaborare cu Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi (ASFI) au lansat la inceputul lunii mai o invitatie tuturor profesorilor, studentilor, absolventilor si viitorilor boboci de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi de a participa la o Gala, dedicata promovarii si premierii valorilor din universitatea ieseana. Pe parcursul a aproape doua ore 14 profesori “de 10” au fost premiati de catre studenti.

Cu jumatate de ora inaintea inceperii evenimentului e agitatie mare in Sala Pasilor Pierduti si in Aula Magna “Mihai Eminescu” a UAIC. Membrii SEVENT, imbracati la patru ace, incearca sa puna la punct ultimele detalii: sa fie locurile rezervate pentru invitati si sponsori, sunetul sa fie in regula, video-proiectorul sa nu dea gres, premiile sa fie la locul lor. Incep sa soseasca si primii invitati. Sala se umple destul de repede, iar publicul nerabdator rasfoieste programul gasit pe scaune. “Program artistic? Ce o mai fi si asta?” se intreaba baietii din ultimele randuri. Desi e ora 17.00, iar Gala trebuia sa inceapa, doar imaginile cu sponsorii ruleaza pe ecranul principal; un  filmulet cu istoria unuia dintre sponsorii principali a facut lumea sa nu se plictiseasca timp de aproape 20 de minute.

Sa recunoastem valorile iesene

Prezentand criteriile de selectie a premiantilor si felicitand organizatorii primei editie a Galei “10 pentru UAIC”  prof.univ.dr. Carmen Cretu, prorector Servicii Studenti si Absolventi din cadrul UAIC a anuntat cei 14 laureati ai serii: asist.univ.dr.Marius Mihaisan, de la Facultatea de Biologie; prof.univ.dr. Eveline Popovici, de la Facultatea de Chimie; prof.univ.dr. Grigore Theodoru, de la Facultatea de Drept; prof.univ.dr. Stefan Prutianu de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor; prep.univ.drd. Gabriel Renato Petrea, de la facultatea de Educatie Fizica si Sport; prof.univ.dr. Stefan Afloroaei, de la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice; prof.univ.dr. Alexandru Stancu, de la Facultatea de Fizica; prof.univ.dr. Mihai-Remus Saramet, de la Facultatea de Geografie si Geologie; conf.univ.dr. Sabin Corneliu Buraga, de la Facultatea de Informatica; prof.univ.dr. Lucretiu Birliba, de la Facultatea de Istorie; prof.univ.dr. Codrin Liviu Cutitaru, de la Facultatea de Litere; prof.univ.dr. Ioan Vrabie, de la Facultatea de Matematica; prof.univ.dr. Ticu Constantin, de la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei si prof.univ.dr.pr. Petre Semen, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa.

Desi Facultatea de Teologie Romano-Catolica nu a avut niciun laureat, ea nu a fost uitata. Banii stransi in urma vanzarii biletelor la Gala urmand a fi donati persoanelor cu dizabilitati locomotorii aflate in grija Centrului Diecezan Caritas Iasi. Astfel “Facultatea de Teologie Romano-Catolica este, intr-un fel, prezenta in aceasta sala”, dupa cum a tinut sa precizeze pr. Marius Adam, directorul executiv Caritas Iasi.

La finalul serii, laureatii si invitatii au putut contribui si ei la ajutorarea persoanelor aflate in grija Caritas Iasi, cumparand fotografiile prezentate in cadrul expozitiei “Cuza in imagini” din Sala Pasilor Pierduti. / Ioana Stoian

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s