JUMATATE DIN „CUZA” IN GREVA GENERALA

Editat de Laura Paulet   
luni, 31 mai 2010
(GENERAL, 12.30) „CUZA” – PROFESORI – GREVA/ Cadrele didactice de la Universitatea „Cuza” au intrat in greva generala incepand de astazi.

(CUZANET, Iasi, 31 mai) – Astazi, 31 mai a.c., peste jumatate din cadrele didactice ale Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iasi au intrat in greva generala pe termen nelimitat. “In corpul B, la Stiinte Economice si la Biologie stiu sigur ca toate cadrele didactice respecta programul de greva. Urmeaza sa primesc informatii exacte si despre celelalte facultati din corpul A” a declarat prof. univ. dr. Costica Misaila, vicepresedintele profesional al Sindicatului “Unio” al UAIC.

Decizia de intrare in greva s-a luat ca urmare a hotararii Guvernului de a reduce salariile bugetarilor cu 25% si a pensiilor cu 15%. “Noi am facut un afis de chemare la greva, in care am trecut toate revendicarile noastre. In afara de problema reducerii salariilor, noi avem si unele revendicari specifice, dintre care cele mai importante se refera la faptul ca nu suntem de accord cu politizarea fortata a activitatii din educatie, dorim ca alegerea conducerii universitatilor sa fie ca pana acum si nu prin imixtiuni politice, deci dorim respectarea autonomiei universitare asa cum a fost ea”, a mentionat prof.univ.dr. Costica Misaila.

De asemenea, membrii Sindicatului “Unio” sustin si cererile cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar: renuntarea la diminuarea numarului de scoli, renuntarea la concedierile masive dorite de Guvern, respectarea legilor 330/2009 si 221/2009 privind grila de salarizare unitara si cresterile salariale ale cadrelor didactice, mentinerea modelului de titularizarea existent pana acum, precum si acordarea de reduceri a cheltuielilor de naveta pentru cadrele didactice, studenti si elevi.

Astazi, pe langa cadrele didactice sunt in greva generala si alte categorii de bugetari, printre care se numara si angajatii administratiilor publice locale, dar si cei de la Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi. / Ioana Stoian

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s