UNIVERSITATEA DIN IASI, GAZDA A CONFERINTEI ANUALE A GRUPULUI COIMBRA

Editat de Marius-Adrian Hazaparu   
mar�i, 01 iunie 2010
(GENERAL, 17.00) „CUZA” – CONFERINTA – COIMBRA / Personalitati din strainatate, prezente la Iasi, la Conferinta Anuala a Grupului Coimbra.(CUZANET, Iasi, 1 iunie) – Aproximativ 130 de personalitati din mediul academic international vor fi prezente la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi, la Conferinta Anuala a Grupului Coimbra. Evenimentul va avea loc in perioada 8-12 iunie a.c., tema centrala a acestei editii fiind “Research and Values” (“Cercetare si valori”). De la institutia ieseana vor participa peste 30 de cadre didactice. “Este un moment crucial pentru universitatea noastra, cea mai noua membra a Grupului Coimbra, a 38-a. Aceasta conferinta poate sa aduca un plus de reputatie, o cooperare ulterioara in cercetare si educatie intre universitatile participante si evident poate sa sporeasca relatiile personale ale profesorilor din universitatea noastra cu omologii lor din cele 37 de Universitati, membre Coimbra” a declarat prof.univ.dr. Vasile Isan, rectorul Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” Iasi.

Pe parcursul celor cinci zile vor avea loc workshop-uri si conferinte sustinute de renumiti profesori din strainatate, precum prof. Martin Nowak, de la Universitatea Harvard si Sir Colin Lucas, de la Universitatea Oxford. Alti participanti de marca la Conferinta Coimbra sunt: dr. Alan Clark, de la Universitatea din Cambridge, dr. Filomena Marques de Carvalho, de la Universitatea Coimbra, dr. Jürgen Hendrich, de la Universitatea Jena, prof. Jean- Pierre Gesson, rectorul Universitatii din Poitiers, prof. Peter van der Hijden, din partea Directoratului General de Cercetare al Comisiei Europene si Excelenta Sa Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii in Romania.De asemenea, din programul Conferintei Anuale a Grupului Coimbra fac parte si o intalnire cu Gheorghe Nichita, primarului Iasului, participarea la un concert al lui Gheorghe Zamfir, ce vor avea loc joi, 10 iunie a.c. si participarea la un concert sustinut de Cvartetele “Voces” si  “Ad Libitum”, vineri, 11 iunie a.c. De asemenea, participantii care vor dori vor putea merge in weekendul 12-13 iunie a.c., intr-o excursie la Manastirile din Bucovina.
 
Grupul Coimbra, fondat in 1985, este o asociatie din care fac parte 38 de universitati multidisciplinare europene, cu standarde  de educatie foarte ridicate. Membrii Coimbra doresc sa creeze legaturi speciale academice si culturale, in scopul de a promova colaborarile academice internationale, excelenta in procesul de invatare si cercetare, precum si serviciile pentru societate. Alte scopuri ale Grupului privesc influentarea politicii europene de invatamant si dezvoltarea celei mai bune practici prin schimbul reciproc de experienta. / Ioana Stoian

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s