INTERVIU PENTRU ADMITEREA LA TEOLOGIE ORTODOXA

Editat de Laura Paulet   
joi, 03 iunie 2010
(GENERAL, 12.00) TEOLOGIE ORTODOXA – ADMITERE – BINECUVANTARE/ Candidatii la admiterea de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi vor sustine un interviu.(CUZANET, Iasi, 3 iunie) – Din acest an, candidatii la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae” a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi vor trebui sa sustina un interviu, inainte de a putea obtine binecuvantarea ierarhului locului pentru inscrierea la facultate. “Nu este un interviu in adevaratul sens al cuvantului; e mai exact o discutie de lamurire a tuturor candidatilor pentru a vedea ce-i asteapta, pentru a vedea care sunt asteptarile noastre si a ne impartasi asteptarile lor fata de facultate” a explicat pr. protos. Hrisostom Radasanu, consilier al Sectorului Invatamant si Activitati cu tineretul al Centrului Eparhial Iasi.

Cei care doresc sa urmeze cursurile Facultatii de Teologie Ortodoxa din Iasi trebuie sa depuna la Secretariatul Centrului Eparhial Iasi o cerere adresate Inaltpreasfintitului Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si o recomandare de la preotul paroh. Preotii trebuie sa prezinte o recomandare de la protopopiatul de care apartin, monahii de la staretul manastirii in care vietuiesc, iar staretii de la exarhul locului. Dupa inregistrarea cererilor, candidatii vor sustine interviul in Sala Iustin Moisescu, din Cladirea administrative a Centrului Eparhial Iasi. “Mai multi preoti vor fi prezenti la aceasta discutie cu fiecare candidat. Este vorba de preoti cu experienta, cu autoritate” a mentionat pr. protos. Hrisostom Radasanu.

In urma acestui interviu, candidatii vor primi arhiereasca binecuvantare in perioada 14-30 iunie a.c., intre orele 08.00-12.00. / Ioana Stoian

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s