Cum am ajuns la JSS 2010

In perioada 25 august- 1 septembrie a avut loc la Costinesti a doua editie a Journalism Summer School (JSS), organizata de Asociatia Studentilor Jurnalisti (ASJ) din Iasi, cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret (ANST) si a Casei de Cultura a Studentilor (CCS) Iasi.

La inceputul vacantei nu aveam mari sperante ca se va putea pune in practica acest proiect, insa dupa multe telefoane, o „vizita” facuta de Georgel la ANST pentru a prezenta proiectul si multe rugaminti aflam la inceputul lui august ca o sa plecam la Costinesti, la JSS 2010. 

Imediat s-a convocat o „sedinta extraordinara” ASJ, in urma careia s-au stabilit „comitetul de organizare” si posibilii invitati la JSS 2010. Au urmat multe telefoane si e-mailuri date jurnalistilor, posibililor sponsori si parteneri media. Refuzuri, dezamagiri, confirmari, bucurii, nervi, criza de timp…cam asta s-a intamplat in saptamanile de dinainte de Scoala de vara.

Desi piedicile au fost destule, am reusit sa convingem opt dintre cei mai buni oameni de presa din Romania sa ne fie alaturi. Petrisor Obae (editor www.paginademedia.ro), Sanda Nicola (freelancer), Liviu Iolu (editor coordonator „Evenimentul Zilei”), Radu Naum (realizator de emisiuni la GSP TV), Florin Ghioca (jurnalist), Toader Paun (project manager si realizator programe „Radio Europa FM”), Laurentiu Mihu (redactor-sef adjunct „Romania Libera”) si Mihai Tatulici (realizator de emisiuni „Realitatea TV””) au fost cei care au acceptat invitatia noastra. Unii au venit pentru ca au mai colaborat cu noi, iar altii au avut incredere in noi, vazand rezultate proiectelor ASJ de pana acum. Acestora din urma spreram ca le-am facut o impresie buna si ca vom colabora pe viitor, la fel cum acum colaboram cu Sanda Nicola, Liviu Iolu, Toader Paun si Mihai Tatulici.

Odata confirmarile avute au venit alte sarcini peste membrii ASJ: stabilirea programului, realizarea materialelor promotionale si rezolvarea altor „detalii tehnice”. Din nou telefoane, e-mailuri care sunau cam asa: „Vrem tema dumneavoastra pentru Scoala de vara!”; „Vrem o fotografie pentru blog!”; „Vrem dimensiunile pentru banner!”. Timpul ne presa pe noi, iar noi ii presam pe altii 😀 In aceste zile aveam in cap doar: JSS, bannere, blog, afise, programul cu activitatile zilnice, teme pentru traininguri, parteneri media, sponsori,…

Impedimente am fost multe, insa am reusit sa avem toate materialele gata exact in ziua in care plecam spre Costinesti. Pana in ultimul moment am avut emotii in ceea ce priveste debutul JSS 2010, mai ales ca ne-a fost pusa rabdarea la incercare si de CFR, trenul plecand cu jumatate de ora intarziere. Insa totul e bine cand se termina cu bine. Va vine sa credeti sau nu, am ajuns la mare cu doar sapte minute intarziere.

Aici a continuat munca. Dupa o noapte petrecuta in tren, a urmat o curatenie generala in sala de conferinte unde aveau sa se desfasoare trainingurile din cadrul Scolii de vara. De la stersul geamurilor, la spalat pe jos, maturat si aranjat scaune toate aceste „minunate” activitati au fost facute de noi, ca doar nu eram organizatori degeaba.

Cand am vazut ca totul este pus la punct si ca putem lansa Journalism Summer School 2010 aproape ca nu ne venea sa credem. A fost multa munca. Unii au muncit mai mult, altii mai putin, insa cu totii am realizat, zic eu, un eveniment de care se va vorbi mult timp de acum inainte; un eveniment care nu degeaba a fost recomandat de „Europa FM”, un radio de milioane de romani.

Tin sa le multumesc, in numele meu si al colegilor, jurnalistilor care ne-au fost alaturi, partenerilor, sponsorilor (Pim si Vox Maris) si partenerilor media („Europa FM”, „Romania Libera” si „Pagina de media”).

Despre ce s-a intamplat in fiecare zi la JSS 2010 nu o sa va povestesc eu. Gasiti toate detaliile pe blogul oficial al evenimentului: http://journalisminsummer.blogspot.com/, unde vor aparea curand si interviurile realizate de unii dintre membrii ASJ cu jurnalistii prezenti la Scoala de vara de la Costinesti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s