Unknown – nimic nu e ceea ce pare

Atrasă de un trailer văzut cu câteva săptămâni în urmă, duminică am fost la cinema să văd Unknown. Regia filmului este semnată de Jaume Collet-Serra, scenariul de Oliver Butcher şi Stephen Cornwell, iar în rolurile principale sunt: Liam Neeson, Diane Kruger şi January Jones.

Povestea filmului pare relativ simplă şi deja devenită un fel de clişeu: un bărbat se trezeşte  din comă şi descoperă că cineva i-a furat identitatea şi că nimeni (nici măcar soţia sa) nu îl crede. Cu ajutorul unei tinere, încearcă să dovedească că este cine spune el că este. La prima vedere nimic deosebit.

Însă dacă vă spun că de fapt doctorul Martin Harris (Liam Neeson) nu e cine crede el că e, că de fapt el nu a venit în Berlin ca să participe la o conferinţă de specialitate, ci ca să ucidă pe cineva şi că tot ceea ce ştie despre viaţa sa este o inveţie la care a contribuit şi el, atunci, cu siguranţă, nu o să vi se mai pară o poveste banală.

Despre actori, numai de bine. Lui Liam Neeson rolul i se potriveşte mănuşă, iar momentele în care nu mai ştie nici el ce să creadă despre sine sunt jucate magistral. Şi prezenţa feminină este una bine aleasă. Ce m-a făcut să zâmbesc şi mi-a rămas în minte este accentul balcanic al Dianei Kruger.

Pentru că nu îmi place să scriu prea mult despre filme, prefer să le văd :D, vă mai spun doar că misterul menţinut pe tot parcursul desfăşurării acţiunii şi finalul imprevizibil se adaugă la celelate calităţi şi face din Unknown o peliculă care merită văzută.

P.S.: Ca să nu mai precizez la fiecare temă în parte că idea nu e a mea şi bla bla bla am creat o categorie specială (Teme “Tehnici mediatice”) unde voi posta toate temele primite în cadrul laboratorului.

2 gânduri despre &8222;Unknown – nimic nu e ceea ce pare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s