Arta noastră cea de toate zilele

Astăzi aproape orice poate fi numit artă. Nu neg că anumite, să le spun, „fenomene” se înscriu în ceea ce înseamnă artă. Însă unele nu cred că au vreo tangenţă cu aceasta. Fiecare as în ale calculatorului sau în ale vreunui progrămel şmecher e mare artist pentru că ştie să modifice poze, filmuleţe sau să „picteze” pe calculator.

Din punctul meu de vedere un artist trebuie să fie cu adevărat talentat, iar cu talentul te naşti. E drept că apoi trebuie să-l valorifici, să munceşti ca să faci ceva cu acel talent. (Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă!) Însă nu cred ca cineva se naşte cu talentul de a modifica în Photoshop poze şi apoi să fie numit marele artist.

O mostră a ceea ce consider eu cu adevărat artă găsiţi mai jos:

Voi cum vedeţi arta în zilele noastre?

P.S.: Sper să ajung şi eu la concertul de la Iaşi.

Reclame

3 gânduri despre &8222;Arta noastră cea de toate zilele&8221;

  1. Ioana, ai mare dreptate si nu doar in ceea ce priveste arta grafica. In domeniul literaturii se intampla la fel. Sunt promovate toate adunaturile de prostii, ca nu le pot numi versuri. Ca sa poti spune ca ai scris un text literar, trebuie sa ai talent, cum spuneai si tu, insa trebuie si sa muncesti mult. De exemplu, o poezie trebuie sa contina sensuri ascunse, mult lirism, iar astea trebuie gandite si asezate intr-o ordine. Dar din pacate,azi, asa-zisa arta se „creeaza” mult prea usor, fie prin plagiat, fie cu ajutorul calculatorului. Totusi, eu mai am incredere si am intalnit artisti valorosi care inca nu sunt cunoscuti, dar pe care ii admir.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s