Unde-i like, vai de câştigători!

De la o vreme, oriunde ai întoarce capul pe net vezi tot felul de concursuri bazate pe strângerea de like-uri şi/sau comentarii pe Facebook. Ca să poţi câştiga un amărât de concurs trebuie să îţi faci neapărat cont pe FB, să strângi foarte mulţi „prieteni” şi să-i pui să te susţină (cu un like, un comentariu, să distribuie linkul ş.a.m.d.). Mai nou am auzit că există şi conturile false de FB, create doar pentru a câştiga concursuri. Mişto, nu?!

Ceea ce mă scoate pe mine din sărite este faptul că această „modă” a ajuns şi la case mai mari. La ce mă refer: există diverse concursuri care implică nişte cunoştinţe şi ceva talent într-un domeniu sau altul; acestea se desfăşoară în mediul online; până aici toate bune şi frumoase, dar vine problema jurizării: de ce să formăm noi un juriu cât de cât avizat(?) nu mai bine postăm pe FB şi vedem câte like-uri strânge fiecare concurent(?). Mie acest lucru nu mi se pare normal. Păi de unde ştie Gigică de la Pocreaca,care are cont pe FB, cum se face un filmuleţ de promovare, cum se scrie o recenzie bună sau cum arată o caricatură care merită să câştige un premiu de creaţie?

Eu înţeleg că acest tip de „jurizare” e o metodă simplă de promovare, marketing sau ce vreţi voi, dar ar trebui să fie o limită. La concursurile care presupun ceva mai multă muncă din partea participanţilor, iar premiile sunt consistente, cred că merită efortul de a aduce nişte persoane cât de cât avizate care să jurizeze. Spun asta pentru că mă gândesc cum se simte, spre exemplu, cineva care a muncit, să zicem, la un filmuleţ zi şi noapte şi a ieşit ceva foarte frumos, dar nu are mulţi prieteni virtuali când vede că la concurs a câştigat cineva cu o tâmpenie de clip, dar cu mii de susţinători pe FB. Nu cred că foarte bine 😦

Reclame

4 gânduri despre &8222;Unde-i like, vai de câştigători!&8221;

    • Da, dar e pacat. Sunt persoane care se simt descurajate si nu mai participa la altele (ma refer la concursurile mai importante, nu la cele la care castigi un tricou sau un pix :D).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s