Ce am mai făcut prin Bruxelles

Ziua de joi a început „promiţător”, cu un protest al gunoierilor din Bruxelles. Aceştia protestau, din câte am înţeles, împotriva privatizării societăţii de salubritate prin manifestaţii stradale, arderea gunoaielor şi încetarea activităţii pe parcursul mai multor zile (nu vreţi să ştiţi cum arăta oraşul după două zile în care nu s-a ridicat gunoiul).

După ce, ca orice jurnalist curios, ne-am băgat şi noi puţin nasul pe acolo :D, am pornit spre Reprezentanţa Permanentă a României la Uniunea Europeană, unde aveam programată o întâlnire.

Ziua a continuat cu mai multe întâlniri la Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură. Aici am discutat despre rolul, mandatul şi activitatea acesteia, ne-au fost prezentate programul „Youth in Action”, „Tempus” şi „LLP”. La ora 18.00 am avut ocazia să participăm la conferinţa de presă de la Consiliul Uniunii Europene, conferinţă ce avea ca subiect principal lărgirea spaţiului Schengen prin cooptarea Bulgariei şi României.

Vineri am început şirul întâlnirilor cu o vizită la Parlamentul European. Apoi am avut mai multe întrevederi la Comisia pentru Agricultură, unde am vorbit despre ceea ce înseamnă comunicarea pe teme legate de politica agricolă comună, despre agricultura ecologică şi despre reformele din agrigultură. Cu toţii am fost cuceriţi de modul de prezentare al domnului John Mc Clintock, din cadrul Unităţii de Comunicare Internă şi Externă, care a făcut să pară atât de simplă politica agricolă.

Ziua am încheiat-o la Comisia de Mediu, unde am discutat, cu trei românce :D, despre proiectul Roşia Montană şi despre calitatea aerului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s