Street Delivery | Iași | 2013

banner Street DeliveryDupă mai multe ediții în București și Timișoara, evenimentul Street Delivery ajunge și la Iași, în perioada 14-16 iunie 2013.

Desfășurat sub sloganul: Închidem strada pentru mașini și o deschidem pentru oameni, Street Delivery din Iași va avea loc pe Strada Vasile Pogor.

Bazele Street Delivery s-au pus la București în 2006, apoi în 2007 a fost preluat și de Timișoara. Necesitatea unui astfel de eveniment s-a datorat condiţiei în care ajunsese Bucureştiul, fiind unul dintre cele mai poluate oraşe europene. Astfel s-a pornit la drum cu dorinţa de a face din strada Arthur Verona un traseu cultural pietonal care să unească Grădina Icoanei şi Grădina Cismigiu printr-o promenadă. Planul iniţial prevedea mai multe obiective, printre care: lărgirea trotuarelor, plantarea de copaci şi pavarea cu piatră cubică a unor porţiuni de stradă, înlesnirea circulaţiei auto în zona străzii Jean Louis Calderon, parcaje subterane şi un pasaj pietonal, precum şi restaurarea istorică şi amenajarea Grădinii Icoanei. Organizatorii din capitală nu se dau bătuţi, în fiecare an venind cu idei cât mai interesante de revitalizare a oraşului.

Scopul acestui eveniment, ce prinde din ce în ce mai mult curaj, este acela de a proclama egalitatea între pietoni, bicicliști și șoferi; de a educa spiritului civic al comunității, dar și al receptivității în ceea ce privește arta; de a promova patrimoniului și arhitectura de calitate.

Astfel, domeniile din care fac parte activitățile din cadrul Street Delivery sunt: arhitectură, artă (performing arts, muzică, teatru, film), sport, gastronomie. De asemenea, vor avea loc ateliere și activități pentru copii. În total vor fi peste 70 de activități și proiecte pe parcursul celor trei zile.

Printre invitații de la Iași se numără: Pisica Pătrată (care a realizat și logoul acestei ediții), Ache77, Lights Out, Fine It’s Pink, The Brad Pits, Silent Strike & Dan Basu, Ruxandra Răileanu și Mădălina Teleu.

Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

Ne vedem acolo!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s