Balul toaletelor. Tot românu-i fericit când admiră liniștit…closete

Cum vă spuneam și în postarea trecută, am început să fac ordine prin materialele de prin facultate şi masterat și am mai dat peste ceva. De data aceasta este o tabletă, realizată la unul dintre laboratoarele din anul I, mai precis cel de pe 17 noiembrie 2008 (am găsit și data notată în caiet :D). Cerința era să scriem o tabletă pornind de la următorul motto: „Closetul la nevoie se cunoaște. Număr festiv dedicat Zilei Mondiale a Toaletelor, 19 noiembrie”. Mai jos aveți textul conceput de mine atunci. ;))

De când se știe omul este fericit atunci când tocmai a ieșit de la toaletă. Atunci de ce nu ar fi și românul? Și de ce să nu consacrăm o zi din an Toaletelor?

o-toaleta-inspaimantatoareUite că cineva s-a gândit și la asta și pe data de 19 noiembrie sărbătorim Ziua Mondială a Toaletelor, unde vedeta este binecunoscutul CLOSET. Și dacă e Zi Mondială atunci trebuie organizat ceva special și în România noastră. Și s-a realizat o expoziție de closete. Toată lumea bună din show-business-ul românesc, din politică și din alte medii au venit cu familiile la mult promovatul eveniment. Nu mai trebuie precizat cât de încântați au fost și cât de „mână largă” atunci când a fost vorba de a cumpăra marfa expusă: ba o toaletă roz pentru doamne și domnișoare, ba una cu cristale Swarovski pentru cei cărora le place să strălucească mereu, ba una cu personaje Disney pentru cei mici.

În urma expoziției, numai cuvinte de laudă de la vizitatori, mai ales că după au fost invitați și la un cocktail cu „mâncărică” și „băuturică”, precum și cu promisiuni din partea organizatorilor că vor repeta experiența și în 2009, că doar Ziua Mondială a Toaletelor e în fiecare an.

Și dacă toate „vedetele” autohtone din toate domeniile de activitate au fost la expoziție, românului de rând ce-i rămâne de făcut? Păi, să-și admire propriul closet și să-i facă un cadou (că doar e ziua lui, nu?!): un odorizant sau un colac, poate chiar și un bazin nou, că cel vechi e spart și curge apa pe lângă.

Și ca să tragem o concluzie, aș spune că e chiar frumos s-avem câte o Zi Mondială pentru diferite obiecte care ne fac viața mai ușoară și pe noi mai fericiți, că doar mai sunt zile libere în calendar. Așa că, propun să se organizeze o Zi Mondială pentru Lustre, Electrocasnice, Paturi… – cine are de auzit, să audă, că doar trebuie să profite cineva de cei care au bani și n-au ce face cu ei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s