De la cultura morții la cultul VIEȚII

Afis Conferinta ASCORAl doilea eveniment pe ziua de astăzi despre care vreau să vă spun câte ceva este conferința cu tema De la cultura morții la cultul VIEȚII, organizată de  Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași.

Conferința va fi susținută de poetul Marius Iordăchioaia și Pr. Constantin Sturzu, consilier cultural în cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi va avea loc marți, 1 aprilie 2014, începând cu ora 18.30, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Cultura morții transformă persoana în obiect și pervertește bucuria de a trăi echivalându-o cu dobândirea plăcerii și a confortului. Efemerul este preferat veșniciei. O consecință a unei astfel de mentalități este și legiferarea avortului și a eutanasiei. Cultivarea Vieții, adică a relației noastre cu Dumnezeu, este singura alternativă, este șansa noastră, a tuturor, de a ne ridica din moartea spirituală, de a ne izbăvi de „trupul morții acesteia” (Romani 7, 24).

Intrarea va fi liberă.

Această conferință face parte din seria conferințelor mari, organizate în Postul Paștelui, sub genericul Omul contemporan faţă în faţă cu Hristos.

Sper să ajung şi eu acolo. Doamne ajută!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s