Lansarea cărţii „Pasărea fericirii” în cadrul evenimentului „O carte cât o întreagă aventură!“

Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a lansat ieri, 3 iunie 2014, volumul de povestiri Pasărea fericirii de Dumitru Vacariu. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Librăria Cărtureşti din Palas Mall Iaşi şi Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi“ din Iaşi.

IMG_0657Ieri, 3 iunie, la Librăria Cărtureşti din Palas Mall Iaşi copii mai mari şi mai mici s-au bucurat de lansarea celei mai noi apariţii editoriale a lui Dumitru Vacariu, cartea de povestiri Pasărea fericirii. În deschiderea evenimentului „O carte cât o întreagă aventură!“, directorul Editurii DOXOLOGIA, Cătălin Jeckel, a introdus publicul în atmosferă: „Pasărea fericirii este o carte care continuă acest univers al poveştilor deschis tot anul acesta de o altă carte, o carte de poezii pentru copii, Pădurea vrăjită. Şi fără să ne rătăcim, să ne aventurăm în Pădurea vrăjită nu cred că avem şanse să aflăm Pasărea fericirii. Ea este, cum bine spune autorul, şi în sufletul nostru, dar este şi în pădurea vrăjită din noi şi din cei de lângă noi“.

În continuare, istoricul şi criticul literar Ioan Holban a făcut o incursiune în opera autorului Dumitru Vacariu, apreciind mai ales modul în care acesta a reuşit să ajungă la inimile copiilor, cei mai aspri cititori şi spectatori. După momentul special al actorului Petru Ciubotaru, lectura publică a povestirii Hangiţa ciocănitoare, a urmat o scurtă intervenţie a lui Dumitru Vacariu, care a ţinut să precizeze că „pentru mine, sufleteşte, este o adevărată sărbătoare ziua de astăzi întrucât mă cufund în totalitate în ochii purităţii şi frumuseţii sufleteşti izvorâte din ochii copiilor de toate vârstele“. Au mai luat apoi cuvântul prof. Nicolae Creţu şi prof. dr. acad. Valeriu Cotea.

IMG_0665A doua parte a evenimentului „O carte cât o întreagă aventură!“ a fost dedicată exclusiv copiilor, care au făcut cunoştinţă cu Anca Apostol, ilustratoarea cărţilor Pădurea vrăjită şi Pasărea fericirii. Urmărind sugestiile făcute de cei mici, aceasta a ilustrat povestirea Păun şi Lebăda lecturată de Carmen Arsenie.

La evenimentul de ieri au mai fost prezenţi scriitorii Constantin Parascan, Valeriu Stancu, Cassian Maria Spiridon, Boris Crăciun, dramaturgul Constantin Popa şi alţi reprezentanţi de seamă ai culturii locale şi naţionale.

Mai multe fotografii de le eveniment sunt disponibile aici.

Text publicat în cadrul rubricii „Actualitate religioasă”, în ediția tipărită a Ziarului Lumina – Ediția de Moldova și în cadrul rubricii „Actualitate” pe Portalul DOXOLOGIA.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s