„Plecare fără întoarcere” pe scena ieșeană

DSCF7438_1Duminică, 19 octombrie 2014, a avut loc un eveniment deosebit desfășurat în cadrul manifestărilor culturale Serile DOXOLOGIA: piesa de teatru Plecare fără întoarcere, dedicată Sfinților Martiri Brâncoveni. Proiect este susținut de Centrul Cultural-Misionar DOXOLOGIA al Arhiepiscopiei Iașilor.

În anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, Centrul Cultural-Misionar DOXOLOGIA al Arhiepiscopiei Iașilor a pregătit, cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, mai multe evenimente speciale. Unul dintre acestea, organizat în cadrul Serilor DOXOLOGIA, a avut loc duminică, 19 octombrie a.c., la Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași, începând cu ora 19.00. Este vorba despre piesa de teatru Plecare fără întoarcere, o dramatizare după romanele:Ultimul Constantin de Ileana Toma, Neamul Basarabilor de Aurel Petrescu, respectiv după piesele de teatru Constantin Brâncoveanu de Nicolae Iorga şi Ultimul drum al lui Brâncoveanu de Dan Tărchilă.

Cei peste 200 de spectatori s-au reîntors în timp și au simțit alături de actorii Corneliu Jipa, Marian Ciripan, Cristina Moldoveanu și Cristi Dionise momentul tragic pe care domnitorul Brâncoveanu l-a trăi în închisoarea Ediculé înaintea decapitării sale, a fiilor săi și a sfetnicului Ianache Văcărescu.

Piesa, pusă în scenă de trupa de teatru Civic Art din București, se va juca și la Botoșani, astăzi, 20 octombrie, de la ora 19.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” și Piatra Neamț, mâine, 21 octombrie, la Teatrul Tineretului, începând cu ora 19.00.

Spectacolul face parte din seria de evenimente prilejuite de sărbătoarea dedicată Sfintei Cuvioase Parascheva și este organizat cu sprijinul Protopopiatelor din Botoșani, Piatra Neamț și Iași.

Text publicat și pe Portalul DOXOLOGIA și la rubrica „Actualitate” din Ziarul „Lumina – Ediția de Moldova”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s