„Agenda creștinului” pentru anul 2015 – un instrument folositor pentru gestionarea timpului şi sporirea trăirii duhovniceşti

Agenda duhovniceasca 2015La Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a apărut Agenda creştinului pentru anul 2015.

Agenda se distinge de celelalte lucrări similare prin faptul că are o serie de informaţii de interes pentru orice credincios al Bisericii Ortodoxe Române. Primele pagini prezintă harta administrativă bisericească, pe mitropolii, în general, şi harta Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, în detaliu. Urmează rânduielile bisericeşti pentru anul 2015, şi informaţii referitoare la perioadele în care nu se fac nunţi în anul 2015 (zile de post, durata posturilor, ajunul şi zilele praznicelor împărăteşti, perioada dintre lăsatul sec de carne şi Duminica Tomei, perioada de la Crăciun până la Bobotează). De asemenea, cei interesaţi găsesc o pascalie (data Paştelui) pentru anii 2014-2031.

În debutul fiecărei luni se află fila de calendar bisericesc pentru perioada respectivă, cu rânduielile specifice. Fiecare zi a anului are dedicată o pagină întreagă, cu intervale orare pentru o utilizare facilă, şi cuprinde icoana sfântului, un verset din evanghelia zilei şi un citat din înţelepciunea sfinţilor sau a unor personalităţi ale culturii române. La sfârşitul Agendei se găsesc unităţile de măsură şi monedele menţionate în Sfânta Scriptură. Această lucrare nu se adresează doar preoţilor, ci tuturor creştinilor, interesaţi de viaţa liturgică şi ancoraţi în ritmul vieţii cotidiene, care vor să aibă un instrument folositor pentru gestionarea timpului şi sporirea trăirii duhovniceşti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s