Al nouălea copil al unei familii sărace din județul Botoșani a fost încreștinat

Foto: Oana Nechifor

Foto: Oana Nechifor

Duminică, 26 aprilie a.c., la Biserica Sfinții Arhangheli din localitatea Tudor Vladimirescu din județul Botoșani a avut loc botezul celui de-al nouălea copil al unei familii aflate în evidenţa Departamentului ProVita, din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Maria și Marian au acum nouă copii. „Cel mai mic, Andrei, a fost botezat ieri (n.r.: 26 aprilie 2015) de către o domnișoară care susține îndeaproape activitățile Pro Vita și care a creat o legătură foarte apropiată cu această familie, păstrând contactul cu membrii acesteia și ajutându-i în mod constant” a menționat Otilia Palade, referent – Programul Familia, Pro Vita Iași.

Familia din localitatea Tudor Vladimirescu este una săracă, niciunul dintre părinți neavând un loc de muncă stabil. Tatăl lucrează la o stână, ajutat de cel mai mare dintre băieți, cel de 15 ani, iar mama muncește cu ziua prin sat. Doar băiatul cel mare a terminat opt clase, dar nu și-a continuat studiile, deoarece în localitate există doar o școală gimnazială, iar părinții nu au posibilitatea de a-l trimite la liceu. Restul copiilor merg la grădiniță și la școală, cu excepția celei mai mici dintre fete, în vârstă de doi ani.

Membrii acestei familii sunt incluși în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sfântul Stelian, al Departamentului Pro Vita din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Prin acest program sunt susținute 153 de familii cu opt sau peste opt copii, din județele Iași, Botoșani și Neamț. Misiunea principală a acestuia este de a arăta că familia cu mulți copii este un lucru firesc și reprezintă soluția pentru dezvoltarea corectă a societății și pentru educația sănătoasă a copiilor.

Text publicat pe Portalul DOXOLOGIA și la rubrica “Actualitate” din Ziarul “Lumina – Ediția de Moldova”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s