„Lumina Învierii” adusă de Corul Byzantion la Iași

Foto: Oana Nechifor

Foto: Oana Nechifor

Duminică, 26 aprilie a.c., la Biserica Sfântul Sava din Iași, începând cu ora 19.00 a avut loc Concertul de Muzică Bizantină „Lumina Învierii” susținut de Corul Academic Byzantion din Iași. Intrarea a fost liberă.

În debutul evenimentului,  Adrian Sîrbu, dirijorul Corului Byzantion, a menționat că acest concert este închinat Învierii Domnului, dar totodată „dorim să reprezinte un gând de mângâiere îndreptat către frații creștini din Siria și spre amintirea arhid. Sebastian Barbu-Bucur”. Adrian Sîrbu a menționat, cu această ocazie, și o parte din sfinții cunoscuți ai Bisericii Ortodoxe care provin din zona Siriei de astăzi: Sfântul Ioan Damaschinul, Sfântul Efrem Sirul, Sfântul Simeon Stâlpnicul sau Sfântul Andrei Criteanul (autorul Canonului cel Mare, care se cântă în Postul Sfintelor Paști). De asemenea, având în vedere ziua în care a avut loc concertul, Duminica Mironosițelor, acesta a fost dedicat și tuturor femeilor creștine.

În cele aproape două ore au fost interpretate, printre altele, o parte din Cântările Învierii,Luminânda și Hristos a Înviat. În deschidere a interpretat Corul Filomelos din Onești, dirijat de Prof. Paula Cautiş.

Text publicat pe Portalul DOXOLOGIA și la rubrica “Actualitate” din Ziarul “Lumina – Ediția de Moldova”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s