Lansare de carte în Turnul Goliei

Afis lansare TAINA CHENOZEI_Tomoioaga_micMiercuri, 13 mai a.c., de la ora 18.00, în Turnul Mănăstirii Golia din Iași, Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei va lansa carteaTaina Chenozei în teologia ortodoxă a secolului al XX-lea” de Diac.Dr. Florin Toader Tomoioagă.

Editura DOXOLOGIA, în parteneriat cu Asociația Centrul de Promovare Turistică Iași, vă invită la un eveniment special – prezentarea volumului semnat de Diac.Dr. Florin Toader Tomoioagă, „Taina Chenozei în teologia ortodoxă a secolului al XX-lea”. Astfel, pe 13 mai, de la ora 18.00, în Turnul Mănăstirii Golia (Str. Cuza Vodă, nr. 51, Iași), publicul ieșean se va întâlni cu Prof.Univ.Dr. Hrisostom Stamoulis, profesor și director al Departamentului de Teologie, Universitatea Aristotel, din Tesalonic, Ierom.dr. Nathanael Neacșu, de la Catedrala Mitropolitană din Iași și Asis.univ. Alexandru Prelipcean, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Chenoza ca intrare a lui Dumnezeu în relația cu lumea creată, chenoza ca dialog, impasibilitatea divină în contextual Pătimirii lui Hristos, sofiologia și hristologia lui Bulgakov, conștiința lui Dumnezeu-Omul sunt tot atâtea repere ideatice pe care se structurează volumul Taina Chenozei în teologia ortodoxă a secolului al XX-lea.

Florin Toader Tomoioagă (n. 1976) este asistent universitar la Facultatea de Teologie ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a Universității din Oradea și a fost hirotonit diacon în anul 2007. În iunie 2011 a obținut titlul de doctor în Teologie din partea Universității Aristotel din Tesalonic (Grecia). Este licențiat al Facultății de Teologie ortodoxă (1999) și al Facultății de Litere (2012) din cadrul Universității din Oradea. Este membru în comitetul editorial al unor reviste de specialitate. A tradus de asemenea, o serie de studii și articole din limbile neogreacă și engleză. Din limba greacă a tradus cartea „Când animalele vorbesc cu sfinții. Sinaxar al sfinților care au iubit animalele și care au fost iubiți de acestea”(Editura Renașterea, Cluj-Napoca, 2014).

Parteneri media ai evenimentului: Portalul Doxologia.ro, Ziarul Lumina – Ediția de Moldova, Radio Trinitas.

Text publicat pe Portalul DOXOLOGIA.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s