Slujba Privegherii la hramul Mănăstirii Neamţ

DSC_0094

Foto: Bogdan Zamfirescu

Sărbătoarea hramului Mănăstirii Neamț a început în această seară cu slujba Privegherii, oficiată de Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor.

Hramul Mănăstirii Neamț a debutat în această seară cu slujba Privegherii, care a avut loc pe un podium special amenajat în curtea mănăstirii.

Slujba Privegherii a fost oficiată de Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, în prezența Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

În cuvântul de învăţătură adresat pelerinilor prezenţi la slujbă, PS Corneliu a vorbit despre bucuria praznicului Înălțării Domnului, dar și despre serbarea hramului Mănăstirii Neamț. „Momentul Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos la Cer, deși a fost un moment de tristețe ca orice despărțire, totuși Apostolii l-au privit cu bucurie. De ce? Pentru că știau și erau încredințați că Domnul va fi pururi cu ei; și această credință o avem și noi, în ciuda încercărilor prin care trecem astăzi”, a menționat PS Corneliu.

Pelerinii prezenți la hramul Mănăstirii Neamț vor participa mâine la procesiunea cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, la slujba Sfințirii apei și la Slujba Sfintei Liturghii.

Text publicat pe Portalul DOXOLOGIA.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s