Prezenţă covârşitoare la întâlnirea cu cărţile copilăriei

Spiridon Vangheli, copleşit de dragostea copiilor pentru Guguţă, personajul creat de el

Spiridon Vangheli, copleşit de dragostea copiilor pentru Guguţă, personajul creat de el

Vineri, 5 iunie a.c., de la ora 11.00, la Palatul Copiilor din Iaşi, au fost prezentate cărţile „Cântecul Soarelui“ de Grigore Vieru, „Împărăţia lui Ciuboţel“ de Spiridon Vangheli şi „Vine Guguţă!“ de Valentin Talpalaru, apărute la Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Editura Doxologia, în parteneriat cu Palatul Copiilor din Iaşi şi Restaurantul La Plăcinte, a organizat pentru copii un eveniment cu aromă de poveste, unde au fost prezenţi scriitorii Spiridon Vangheli, Valentin Talpalaru, dar şi Raisa Vieru, soţia regretatului poet Grigore Vieru.

„Mi-ar plăcea foarte mult să fiu fratele mai mic al lui Ion Creangă, dar cred că nu m-am ridicat până la nivelul acesta. (…) Dacă e vorba de Ion Creangă, eu nu sunt decât iedul cel mic al lui Ion Creangă, pe care nu l-a mâncat lupul, ieduţul acela. Măcar iezii să scrie alte cărţi „ a precizat Spiridon Vangheli.

500 de copii au venit să-l întâlnească pe Guguţă

„Evenimentul de astăzi l-am dăruit copiilor şi familiilor acestora. Cărţile „Cântecul Soarelui“, „Împărăţia lui Ciuboţel“ şi „Vine Guguţă!“ sunt, de fapt, daruri, elemente catalizatoare al reîntregirii, reunirii familiei în jurul lucrurilor frumoase, nepieritoare. Prezentarea s-a bucurat de o neaşteptat de largă audienţă – au participat în jur de 500 de copii. Aceştia s-au strâns cu drag în jurul autorilor ca în jurul unor bunici care le-au depănat cele mai frumoase poveşti“ a menţionat Cătălin Jeckel, directorul Editurii Doxologia.

Cei mici au fost invitaţi în Lumea copiilor, unde s-au bucurat de prezentări video, de lecturi din volumele prezentate, dar şi de momente artistice susţinute de copii din Trupa de Teatru „Thalienii“ de la Ateneul Tătăraşi şi de copii de la Grădiniţa cu program prelungit Nr. 21 din Iaşi. Nu au lipsit dulciurile, baloanele şi fotografiile cu unii dintre cei mai iubiţi autori de cărţi pentru copii.

Text publicat pe Portalul DOXOLOGIA și la rubrica “Actualitate” din Ziarul “Lumina – Ediția de Moldova”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s