Complexul parohial din Galu a fost sfințit ieri de IPS Teofan

Sfințire complex GaluÎn după-amiaza zilei de 27 septembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a fost prezent în Parohia Galu, Protopopiatul Ceahlău, unde a sfințit Casa socială „Adormirea Maicii Domnului” şi casa parohială. 

Complexul parohial, format din casa parohială şi aşezământul social, din Parohia Galu, comuna Poiana Teiului, Protopopiatul Ceahlău, județul Neamț a fost sfinţit astăzi, 27 septembrie 2015. Slujba a fost oficiată de IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți, printre care s-a numărat și Părintele Ionel Cuțuhan, Protopopul Protoieriei Ceahlău.

După slujba de sfințire, oficiată în mare parte în biserica din sat din cauza vremii nefavorabile, Părintele Paroh Manuel Dorneanu a rostit un cuvânt în care a mulţumit tuturor celor implicaţi în ridicarea complexului parohial, precizând că tot acest proiect a fost „ca o slujbă: atunci, la început, am cerut binecuvântarea arhiereului. (…) Am participat apoi și noi, fiecare cu binecuvântarea noastră, cu un dar, cu un ajutor, cu jertfă, cu osteneală, pentru că așa este la slujbă. (…) Astăzi considerăm că ne-am adunat la momentul Epiclezei acestei slujbe, la momentul în care ridicăm această jertfă, această lucrare pe brațe și o închinăm Domnului, pentru că pentru El am pregătit-o”

IPS Părinte Teofan, în cuvântul rostit cu acest prilej a făcut o analogie între construcția bisericii din Galu și cea a complexului parohial. „Biserica, aflată și ea, după cum se vede, în stare de înfrumusețare, așteaptă o zi mai lungă, dedicată ei, pentru ca totul să se împlinească și aici cum se împlinește, cu mila Domnului, și pentru casa parohială și cea socială. (…) Privesc biserica aceasta frumos alcătuită în liniile ei de arhitectură: jumătate împodobită cu pictură și jumătate în așteptarea picturii. Vedem în aceasta chipul zâmbetului omului care L-a găsit pe Dumnezeu și chipul omului care se află într-o formă sau alta, conștientizată sau nu, în căutare după Dumnezeu. Ziduri avem și acolo și acolo; suflet avem și acolo și acolo. (…) Vedem cum este un suflet cu Dumnezeu și un suflet care este, cum spunea Sfântul Apostol Pavel, încă neîmbogățit în Dumnezeu ”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

La eveniment a fost prezent și Pr. Constantin Naclad, Managerul proiectului „Alege școala!” implementat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Acesta a prezentat pe scurt ce înseamnă acest proiect, care se va desfășura inclusiv în casa socială recent sfințită din Galu, dar a și oferit premii copiilor din localitate care s-au implicat activ până acum în activitățile din cadrul proiectului.

Text publicat pe Portalul DOXOLOGIA și la rubrica “Actualitate” din Ziarul “Lumina – Ediția de Moldova”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s