Pentru prima dată la vânătoare

Opt povestiriFaină-i treaba asta cu vânătoarea. N-am mai participat niciodată la o vânătoare, nici ca vânător, nici ca organizator, ci doar ca observator (a fost o vânătoare pe cinste, în „Tabăra din Pridvorul Satului” de la Parohia Vânători ;)), comuna Gorbănești, județul Botoșani).

Dar acum particip pentru prima dată la o vânătoare, în calitate de organizator, sau semi-organizator. În fine, nu vă mai țin în suspans: e vorba de o vânătoare de cărți, book hunt pentru iubitorii de englezisme. 😀

Și tot pentru prima dată sunt blogger acreditat la cea de-a VI-a ediție FILIT (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere), în cadrul acesteia fiind organizată vânătoarea cu pricina.

Ieșenii sunt îndemnați să caute cărțile ascunse de bloggeri în oraș, să le citească și apoi să vină cu ele la FILIT pentru a se întâlni cu autorii care le-au scris, prezenți la festival. Inițiativa vânătorii de cărți scrise de autorii prezenți la FILIT a debutat în anul 2017 și s-a bucurat de o primire caldă în rândul comunității din Iași.

Indiciile despre unde se găsesc cărțile scrise de autorii prezenți la FILIT se pot afla urmărind bloggerii înscriși în campanie și prezentați aici.

Și acum e acum… Care sunt regulile vânătorii? Fiecare blogger acreditat a primit câte o carte a unui autor prezent la FILIT și după ce a răsfoit-o/citit-o a găsit o ascunzătoare pentru ea. După ce va anunța începutul vânătorii, fiecare blogger va da indicii pe pagina lui de Facebook despre locul unde a lăsat cartea. Vă face cu ochiul una dintre ele? Căutați indiciile, ghiciți ascunzătoare și dacă ajungeți primii, cartea e a voastră. Ce ar mai fi de făcut? O poză cu cartea și locul unde a fost găsită și o postare pe social media, cu check-in la loc, tag către bloggerul care a ascuns cartea și hashtag-urile #filitiasi, #filit2018, #bookhuntfilit.

Bun! Acum să vă spun ce carte ascund eu, nu? Ascund o carte de povestiri. Mai precis o carte cu opt astfel de texte. Ca să nu mai lungesc vorba, am primit (și-i mulțumesc Andei pentru ajutor) și ascund cartea Anei-Maria Caia, „Opt povestiri”. Dacă vă spun că printre personaje se numără un dascăl cămătar, dar și un înger cam flecar, iar autoarea este fiică de preot cred că deja v-am trezit interesul. Volumul prezintă niște realități, uneori într-o tușă cam exagerată, dar, cu toate astea, povestirile te fac să te gândești că trăim într-un lume de râsu’- plânsu’. Cam așa mi s-a părut mie. Acum, sunt curioasă ce spuneți voi și, mai ales, ce va spune cel care va găsi cartea ascunsă de mine. 😀

Așadar, fiți pe fază pe pagina mea de Facebook pentru că acolo voi anunța, în curând, primul indiciu legat de locul unde am ascuns cartea „Opt povestiri” de Ana-Maria Caia.

Și o reamintire: FILIT va avea loc în perioada 3-7 octombrie 2018 și va reuni anul acesta la Iași cunoscuți scriitori din țară și din străinătate, în cadrul unor evenimente deschise publicului larg. Printre inivitați se regăsesc Jonathan Franzen (SUA), Jón Kalman Stefánsson (Islanda), Kamila Shamsie (Marea Britanie), Sylvie Germain (Franța), alături de zeci de scriitori și poeți români, precum și traducători din lumea întreagă. La eveniment vor mai participa și manageri culturali, editori, jurnaliști din țară și din străinătate. Lista completă cu invitații la FILIT 2018 este disponibilă aici, iar programul aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s